Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie jaar cel voor doodsteken coffeeshophouder City Hall

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 december 2014, 16.48 uur

Een 54-jarige Amsterdammer is tot drie jaar cel veroordeeld voor het doodsteken van de 44-jarige eigenaar van coffeeshop City Hall op de Oudezijds Voorburgwal.

De verdachte werd op 3 januari aangehouden. Eerder die dag werd de coffeeshophouder hevig bloedend aangetroffen voor zijn zaak. De man overleed later die dag aan zijn verwondingen.

Tijdens het proces heeft de verdachte volgens het OM 'geen openheid van zaken gegeven over wat er zich die ochtend in de coffeeshop heeft afgespeeld'. 'Ik had het mes in handen om hasj te snijden', zei de verdachte eerder dit jaar in de rechtszaal.

Vervolgens zou het slachtoffer van de barkruk zijn gevallen en op het mes zijn terechtgekomen, zo betoogde de verdachte. Volgens zijn advocaat Bénédicte Ficq hadden de twee geen problemen. 'Er was geen motief voor mijn client om zijn oom te doden.'

Volgens het OM ondersteunen de camerabeelden het verhaal van de verdachte niet. Zij omschrijft de verdachte als 'berekend'. 'Hij lijkt geen gebroken man na de dood van zijn neef, bovendien was het mes grondig schoongemaakt. Hij lijkt de boel hebben te willen verdoezelen.'