Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeeburgia: 'Onzorgvuldig dat er met deze verhalen naar buiten wordt getreden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 december 2014, 00.10 uur

Amateurvoetbalclub Zeeburgia vindt het onzorgvuldig dat er naar buiten is getreden over een onderzoek naar jeugdtrainer Mike Kolf. Volgens voorzitter Marianna van Leeuwen staat nog lang niet vast of de verhalen over de trainer wel kloppen.

'Ik vind het onzorgvuldig dat er nu naar buiten wordt gegaan met verhalen waarvan nog niet vaststaat dat ze waar zijn', zegt Van Leeuwen in een reactie. 'Wij als bestuur van Zeeburgia willen wel uiterst zorgvuldig zijn. Zorgvuldigheid betrachten naar al onze medewerkers, vrijwilligers en leden. Wij willen het onderzoek gewoon afwachten.'

Er loopt een onderzoek naar Kolf omdat hij zich geregeld schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, aldus Het Parool. Er gaan volgens de krant geruchten dat moeders van pupillen in ruil voor seks speeltijd in de hoogste teams werden beloofd. In een van de gevallen ging het om een verzoek van Kolf zelf. Er zijn geen aangiftes van gedaan, omdat alleen intimidatie niet strafbaar is. Kolf werd in februari ontslagen, de reden was destijds onbekend. Zijn ontslag leidde tot een golf van protest bij de leden. Het bestuur trad af en Kolf werd weer aangenomen.

De auteur van het artikel schreef in de loop van de dag op Twitter dat het om een onderzoek gaat en dat er nog niets is bewezen.

Voor de duidelijkheid: er loopt een onderzoek naar Zeeburgia. Er is nog niks bewezen. @parool

— Wesley Meijer (@wesleymeijer) December 22, 2014
Bram van Damme