Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Moord Panama mogelijk in verband met liquidaties Staatsliedenbuurt'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 januari 2015, 12.41 uur

De schietpartij in Panama van vorige week, waarbij een Nederlander om het leven kwam, staat mogelijk in verband met de liquidaties in de Staatsliedenbuurt.

Dat schrijft De Telegraaf. De man die bij de schietpartij om het leven kwam is volgens de krant Amsterdammer Khalid J. uit De Pijp. Hij zou deel hebben uitgemaakt van het criminele netwerk van Gwenette Martha, de topcrimineel die in mei met tientallen kogels werd doorzeefd in Amstelveen.

De politie kan de berichtgeving nog niet bevestigen. Voor de moord in Panama zijn twee verdachten aangehouden, een Colombiaan en een Fransman. Het is nog niet duidelijk of zij ook daadwerkelijk de schutters zijn.

Volgens de Panamese politie werd het slachtoffer vanuit een auto beschoten toen hij een nachtclub in Panama-stad verliet. Een tweede Nederlander raakte gewond. Een medewerker van de club kwam om het leven. De politie in Panama zegt dat de moorden verband houden met de georganiseerde misdaad. Het gerucht gaat dat de twee Nederlanders naar Panama waren gevlucht vanwege de vele liquidaties in Amsterdam.