D66: Ook openbaar vervoer op oudejaarsavond

D66 wil dat het openbaar vervoer in de toekomst ook op oudejaarsavond blijft rijden. Volgens de partij is het ov op de bewuste avond vanwege het vuurwerk, feesten en de drukte juist belangrijker dan iedere andere avond.

'Mensen zouden zich op een veilige en eenvoudige manier naar de andere kant van de stad moeten kunnen verplaatsen, juist met oud & nieuw. Nu zijn reizigers aangewezen op een dure taxi', zegt Jan-Bert Vroege van de partij tegen dagblad Metro.

D66 gaat verkeerswethouder Pieter Litjens vragen om in gesprek te gaan met stadsvervoerder GVB. 'Het is de hoogste tijd om het openbaar vervoer aan te passen en langer beschikbaar te maken', zegt Vroege. 'Anno 2015 zit niet heel Amsterdam op oudejaarsavond met een oliebol thuis de oudejaarsconferentie te kijken.'

Het openbaar vervoer ligt jaarlijks op oudejaarsavond na 20.00 uur volledig plat. Zowel de NS, als het GVB en Connexxion passen hun dienstregelingen aan. De afgelopen jaarwisseling reden er pas om 01.30 uur weer nachtbussen van het GVB.