Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Elektrische oldtimers steeds populairder

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 januari 2015, 00.20 uur

Het blijft voor sommige mensen een beetje vreemd, een oldtimer aan een elektrische oplaadpaal. Tegenwoordig is het gewoon mogelijk en de belangstelling voor de omgebouwde klassiekers wordt steeds groter.

'Mensen geloven het niet meteen. Het is een soort tweetraps-verbazing. Eerst; hé een oude auto en dan daarna; hé, ik hoor niks', vertelt Ruben Stern naast zijn elektrische eend. 'Ik ben nu bezig met het ombouwen van een Citroën DS. Alles oud, het liefste van voor 1970.'

'Je sloopt alles eruit, de benzinetank, de uitlaat. Alles wat te maken heeft met viezigheid gaat eruit. Daarvoor komt dit in de plaats', wijzend naar een elektrische motor.' Zo'n elektrische oude kever is voor 35.000 euro echter niet goedkoop, maar eenmaal in bezit zou het verbruik 3 cent per kilometer kosten.

'Ik denk dat de benzineauto zijn langste tijd wel heeft gehad. Als je wil gaan rijden met een oldtimer, dan zal je hem elektrisch moeten maken. Over een paar jaar mag je de stad niet meer in met een vervuilende auto', zo besluit Stern.