Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Stad ontregeld door storm

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 januari 2015, 19.21 uur

De harde wind heeft zaterdag voor overlast in de stad gezorgd. Zo sloot de politie een deel van de De Ruyterkade achter het Centraal Station af in verband met het stormachtige weer. Een soort 'veiligheidsnet' over het nieuwe busstation is losgeraakt.

Aan het net zitten verzwaarde delen vast, die -als het net helemaal loswaait- voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Op foto's is te zien dat aankomend verkeer door politie en brandweer wordt tegengehouden. Het gaat in elk geval om fietsers en auto's. Ook op andere plekken in de stad wordt stormschade gemeld door de brandweer, er zijn al zeker elf meldingen binnen gekomen. Zo is er in Noord een boom omgewaaid bij een kinderboerderij. Ook gaan veel markten in de stad niet door.  

Een woordvoerder van het GVB laat weten dat het openbaar vervoer in de stad nog geen hinder ondervindt van de storm. Ook zijn er in verband nog geen wijzigingen in de dienstregeling. Het KNMI heeft voor zaterdag en zondag code geel afgegeven, waarmee gewaarschuwd wordt voor 'gevaarlijk weer'. In de loop van de middag worden zeer zware windstoten verwacht. Rekening moet worden gehouden met windstoten van tussen de 80 en 100 kilometer per uur, tijdens buien kan het nog harder gaan waaien.

Gaat om dit rek bij het CS, waarvan je niet wil dat het naar beneden waait. pic.twitter.com/DgaiJzc7lQ

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) January 10, 2015

Politie sluit wegen achter CS. Pont wel bereikbaar. Terreur van wind naar ik hoop. #amsterdam pic.twitter.com/NZpKqNRdaK

— Bas Nadorp (@BasNadorp) January 10, 2015