Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Gapend gat in Ajax-graffiti op grachtenwand Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 januari 2015, 19.11 uur

De Ajax-supporters zullen tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen vrijdag nog altijd een flink gedeelte van de karakteristieke graffiti-beschildering aan de zuidkant moeten missen.

Een groot gedeelte van de boarding waar de graffiti op was gespoten is bij een brand vorige week verloren gegaan. Een vrachtwagen die in verband met werkzaamheden in de gracht geparkeerd stond, vatte vlam na kortsluiting en brandde volledig uit. Vandaag is het beschadigde deel van het kunstwerk verwijderd, Arena-directeur Henk Markerink laat weten dat er snel met de makers van het kunstwerk overlegd gaat worden over de reconstructie. 

Lees ook: Aanzienlijke schade aan Ajax-beschildering grachtenwand Arena

Ook enkele tientallen stoeltjes zijn door de hitte gesmolten. Door de rookontwikkeling was het stadion gevuld met een enorme rookwolk waardoor het dak even open moest om te luchten. De beschildering werd kort na de opening van het stadion gemaakt door de graffitigroep van Sven Westendorp, een prominent lid van de harde kern van Ajax. Westendorp werd in 2011 voor zijn woning in Nieuw-West neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen.