Start van hoofdcontent

Stad

nl

Investering in sportaccommodaties: 20 miljoen euro

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 januari 2015, 20.05 uur · Foto: PjotrP / via Flickr.com

De gemeente investeert de komende vier jaar 20 miljoen euro in haar sportinfrastructuur. Het geld wordt onder andere gestoken in de afronding van het Sportpark IJburg met een extra hockeyveld en voetbalveld, de ontwikkeling van sportvoorzieningen op Zeeburgereiland met een nieuwe sporthal bij IJburg 2 en extra sportvelden.

Het college van B&W heeft ingestemd met de hoofdlijnennotitie sportaccommodaties 2015‐2018. De stad wil hiermee het aanbod van sport en sportvoorzieningen verbeteren. Ze willen niet alleen in traditionele sporten investeren, maar juist ook in nieuwe vormen die sterk in populariteit toenemen. De plannen moeten ervoor zorgen dat de sportinfrastructuur in de stad uitgebreid en versterkt wordt en dat wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar sportvoorzieningen.

Er wordt onderzocht of een nieuwe sporthal bij IJburg 2 ook een geschikte plek is voor een 'Urban Sportzone'. Ook gaat de ontwikkeling van de Sportas - een gebied vanaf het Olympisch Stadion, langs De Bosbaan tot aan het Wagnerstadion in het Amsterdamse Bos - verder. Het college wil dit van dit gebied  een veiliger, aantrekkelijker en beter bereikbaar sportgebied voor de Amsterdammers maken.