Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte moord Stefan Eggermont schuift schuld naar dode gangster

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2015, 17.49 uur · Foto: Martin Damen

De 26-jarige E.L. bij wie het moordwapen is gevonden van de moord op de onschuldige Stefan Eggermont, heeft verklaard dat hij die van de reeds geliquideerde Massod Amin Hosseini heeft gekregen.

Beeld: Martin Damen

Bij E.L. thuis werd het wapen gevonden dat hoogstwaarschijnlijk is gebruikt bij de moord op Eggermont in juli vorig jaar. De vader van een jong gezin parkeerde zijn auto langs de Conradstraat en werd voor een ander aangezien en doodgeschoten. Hoewel E.L. het vermoedelijke moordwapen thuis had liggen, komt zijn uiterlijk niet overeen met het signalement van de schutter.

Vanmiddag verklaarde E.L. in een tussentijdse zitting dat hij het wapen van Massod Amin Hosseini had gekregen. Deze 26-jarige Iraniër werd 3 september doodgeschoten in Osdorp. Opmerkelijk is dat E.L. in oktober bij een eerdere tussentijdse zitting niet wilde vertellen van wie hij het wapen had gekregen. Toen zei hij dat hij voor zijn leven moest vrezen als hij dat wel zou doen. Hoesseini was toen al geliquideerd. Waarom hij nu wel wil verklaren van wie hij het wapen heeft gekregen, is onduidelijk.

Volgens E.L. kwam Hosseini 'spontaan' langs en liet hij toen het wapen achter. Daar zou E.L. pas later achter zijn gekomen. De politie vond het wapen bij E.L. na een anonieme tip. Zijn advocaat wilde dat E.L. nu vrij zou komen. Dat zag het Openbaar Ministerie niet zitten. Wat hen betreft is deze zaak zo zwaar dat er geen reden is om de man die het wapen in zijn bezit had op vrij voeten te stellen. De rechter oordeelde dat het voorarrest van E.L. met drie maanden verlengd wordt.

Verdachte E.L., heeft verklaring afgelegd waarin hij heeft gezegd dat wapen moord Eggermont afkomstig is van reeds vermoorde Amin Hosseini

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) January 15, 2015

Ovj: deze zaak zo zwaar, onschuldig slachtoffer doodgeschoten, geen reden nu om verdachte die in bezit was van moordwapen te laten gaan.

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) January 15, 2015