Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Weer een politieauto uitgebrand voor bureau August Allebéplein

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2015, 18.50 uur

Een nog onbekende dader heeft vannacht vanaf zijn scooter een molotovcocktail door de achterruit van een politieauto gegooid. De wagen brandde volledig uit.

Rond 1.45 uur stond er voor de deur van het politiebureau aan het August Allebéplein in Nieuw-West een grijze Volkswagen Polo in lichterlaaie. Buurtbewoners hadden even eerder een harde knal gehoord. Getuigen zagen een scooter wegrijden. Volgens de politie waren er twee daders.

Het bleek niet zomaar een auto te zijn. De Volkswagen bleek al snel een burgerauto van de politie te zijn. Het is niet de eerste keer dat er een politieauto voor het bureau aan het August Allebéplein in brand wordt gestoken. Het gebeurde eerder in 2013, 2012 en 2011. Afgelopen nacht brandde behalve de politieauto ook twee andere geparkeerde wagens uit.

Sinds de eerdere brandstichtingen is de politie op zoek naar de dader en er is al een gouden tip van 5000 euro. Agenten moeten nu ook alle dienstauto's in de garage zetten, maar zijn dat bij deze auto gisteravond vergeten.

De politie heeft zelf bewakingscamera's rond het bureau en die hebben wellicht opnames gemaakt van de aanslag. De politie roept niettemin getuigen op om zich te melden.