Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heldhaftige omstander redt beknelde bestuurder in brandende auto

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2015, 16.19 uur · Foto: Martin Damen

Een 20-jarige Amsterdammer ligt in kritieke toestand op de intensive care nadat hij vannacht tegen een brugpilaar knalde. Zonder het heldhaftige ingrijpen van een omstander had hij het ziekenhuis waarschijnlijk niet eens gehaald.

Rond 5.15 uur botste de 20-jarige man met hoge snelheid tegen de pilaar van het viaduct van de A10 op de Wiltzanghlaan in West. Het leek te gaan om een eenzijdig ongeval, maar dat is nog niet zeker. Een scenario is dat de man in slaap was gevallen, aangezien hij de hele dag had gewerkt en de nacht ervoor weinig had geslapen.

Het slachtoffer zat bekneld in zijn auto en kon er niet zelf uit. Een buurtbewoner die getuige was van de crash, zag opeens brand ontstaan in de auto. De toevallige voorbijganger rende naar huis om een brandblusser te halen en wist de verspreiding van het vuur in de auto te stoppen voor de bestuurder in gevaar kwam. De brandweer wist het slachtoffer vervolgens te bevrijden. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto heeft in zijn hele lijf botbreuken. Inmiddels is hij geopereerd, maar hij ligt nog altijd op de intensive care. Zijn toestand is kritiek. 'Als de man het redt, is het ook dankzij het snelle handelen van de omstander', laat de politie weten aan AT5.