Start van hoofdcontent

Stad

nl

Waarschuwingsborden 'coke-killer' kostten stad 150.000 euro

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2015, 16.18 uur

De gemeente haalt vandaag de laatste waarschuwingsborden weg waarmee toeristen wekenlang voor de ´coke-killer´ werden gewaarschuwd.

De matrixborden werden eind november op drukke plekken in de stad geplaatst om toeristen te waarschuwen voor de witte heroïne die werd verkocht als cocaïne. Er zijn sinds 24 november geen nieuwe witte heroïne-slachtoffers meer gevallen. Ook zijn er geen meldingen meer binnengekomen dat de drugs, die als cocaïne aan toeristen werd verkocht, nog is aangeboden.

Amsterdam is sowieso 150.000 euro lichter door de #cokekiller. Zo veel kostten de matrixborden namelijk alleen al.

— Menko Arends (@MenkoArends) January 20, 2015

 Nu na de feestdagen het aantal toeristen in de stad fors afneemt, kan de grootschalige waarschuwingscampagne die momenteel van kracht is gefaseerd worden afgebouwd. Eind vorig jaar veroorzaakte een nog onbekende dealer drie dodelijke slachtoffers door witte heroïne als cocaïne te verkopen.

Nog eens veertien toeristen moesten aan de gevolgen van het snuiven van witte heroïne worden behandeld. Naar aanleiding van de incidenten startte de gemeente een uitgebreide waarschuwingscampagne. Er werden onder meer matrixborden in de stad geplaatst.