Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Graffiti in de Arena hersteld met drie sterren in plaats van twee

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2015, 17.42 uur

De verwoeste graffiti in de Arena zal zondag weer helemaal hersteld zijn voor de Klassieker tegen Feyenoord. Dezelfde jongens als in 1997 hebben hun kunstje nog eens overgedaan. Er is één mooi verschil.

'Ja, hij komt er precies hetzelfde uit te zien als in '97. Het enige dat is veranderd, is dat er nou geen twee sterren meer zitten, maar dat er nu uiteraard drie sterren zitten', vertelt Marcel van het supportershome aan AT5. 'Het is een klein kersje op de taart.'

Een deel van de graffiti op de gracht raakte eerder deze maand zwaar beschadigd door een brandende vrachtwagen. De 'crew' die de oorspronkelijke wandschildering maakte in 1997 deed het nu weer. Alleen de geliquideerde Sven Westendorp ontbrak.

Vanmiddag ontbrak onder andere nog het logo van Ajax op de wand. Dat zal gewoon het nieuwe logo zijn. 'Helaas wel, ja. Het liefst zouden we het oude logo erin terugbrengen, maar we hebben met de jongens van de crew afgesproken dat we hem gewoon in ere herstellen, dus zoals hij was', zegt Marcel.

Zondag zal de verf droog zijn als Feyenoord op bezoek komt. 'Dan is 'ie helemaal klaar. Dan is hij zeker, duizend procent, klaar. Want dan moet hij klaar zijn.'