Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] 14-jarig meisje in rug gestoken tijdens ruzie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2015, 20.09 uur

Bij een uit de hand gelopen ruzie tussen een groepje meiden, is donderdag een gewonde gevallen. Het meisje werd in haar rug gestoken.

Dat gebeurde rond 14.45 uur voor het School2Care, een vestiging van het Altra College aan de Johan Braakensiekhof in Nieuw-West. Waar de ruzie over ging, is niet bekend. Een 15-jarige verdachte trok een mes en stak het slachtoffer in de rug. Deze was nog wel aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. Ze is meegenomen naar een ziekenhuis.

Het slachtoffer is 14 jaar oud. De 15-jarige verdachte is aangehouden en door de politie meegenomen voor verhoor. Volgens een woordvoerster van de schoolinstelling zijn de twee meiden leerlingen van de school. De steekpartij vond plaats na schooltijd, toen de meisjes op weg waren naar een tramhalte. Het gebeurde niet in het schoolgebouw of op het schoolterrein.

Op vrijdag zijn Slachtofferhulp en een interventieteam van Jeugdzorg aanwezig in het schoolgebouw om scholieren bij te staan. School2Care is een middelbare school voor jongeren die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben. Altra is een grote instelling voor speciaal onderwijs en jeugd- en opvoedhulp.