Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Forse brand verwoest supportershome Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 januari 2015, 11.42 uur

In het supportershome van Ajax bij de Arena is vannacht brand uitgebroken.

Het supportershome is bijna volledig uitgebrand, stelt een woordvoerster van de brandweer. Het pand is deels ingestort. 

abc5media_video_0

Oorzaak onbekend

'Bij aankomst van de brandweer was er binnen brand', vertelde de woordvoerster. Over een mogelijke oorzaak kon zij nog niets zeggen. Onderzoek moet dat nog uitwijzen. 'Als dat al mogelijk is', doelde de woordvoerster op de ontstane schade.

Voor zover bekend was er niemand in het supportershome aan De Passage in Zuidoost aanwezig toen de brand werd ontdekt. De eerste melding was rond 03:30 uur. De brandweer zette speciale teams in die door muren heen een brand kunnen blussen. Rond 6.10 uur meldde de brandweer dat de brand 'over het hoogtepunt heen was', om 07.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De nabluswerkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag nemen.

Veel rook
Er is behoorlijke rookontwikkeling, stelde de woordvoerster. Het levert volgens haar weinig gevaar op voor omwonenden, omdat er in de buurt vooral kantoorgebouwen zijn. 

Lees ook: [Video] Grote brand in supportershome Ajax

Brand in Arena
Eerder deze maand brandde een vrachtwagen uit in de Arena. Hierbij raakte een muurschildering onder de tribune waar normaal gesproken de F-Side zit zwaar beschadigd. Deze muurschildering wordt deze week, voordat zondag de Klassieker Ajax - Feyenoord wordt gespeeld, hersteld.

Supportershome #Ajax #Amsterdam in brand, hevige vlammen te zien bij clubgebouw pic.twitter.com/02w7VMuukg

— roeland roovers (@r0eland) January 23, 2015