Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Claimen Feyenoord-fans brand supportershonk Ajax?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2015, 00.30 uur

Bij de training van Feyenoord vanochtend lijken enkele aanwezige fans de brand in het supportershonk van Ajax op te eisen.

Tijdens de training werd een spandoek ontrold waarop te lezen was: 'Actie Reactie. Lafca meets karma'. Het honk brandde vrijdagochtend volledig uit en gezien de timing werd er door supporters op sociale media al meteen naar Rotterdam gewezen. De politie zegt bekend te zijn met het spandoek en het mee te nemen in het onderzoek. Het spandoek is ook duidelijk zichtbaar op beelden van RTV Rijnmond:

Lees ook: Forse brand verwoest supportershome Ajax
Lees ook: Ajax-relikwieën en vele herinneringen verloren bij brand

De politie meldt dat uit forensisch onderzoek is gebleken dat de brand in het supportershome van Ajax is aangestoken. De brand was voor burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam aanleiding om voor zondag extra veiligheidsmaatregelen aan te kondigen rond de wedstrijd.

Lees ook: Extra veiligheidsmaatregelen rond Ajax-Feyenoord

De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Ooggetuigen en mensen met meer informatie over de daders wordt verzocht om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.