Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax en Feyenoord spelen beladen Klassieker

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2015, 11.38 uur

Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondagmiddag vanaf 12.30 uur in de Arena voor een pikante aflevering van de Klassieker.

Het duel tussen beide rivalen is niet alleen extra beladen vanwege de terugkeer van keeper Kenneth Vermeer in het stadion waar hij zo lang het doel verdedigde. Een deel van de aanhang van Ajax vermoedt dat fans van Feyenoord verantwoordelijk zijn voor de brand die vrijdag hun supportershome in de as legde.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft al aangekondigd dat hij extra veiligheidsmaatregelen heeft genomen. De politie maakte zaterdag na uitgebreid technisch onderzoek bekend dat de brand is aangestoken. Het is nog onduidelijk in welke hoek de politie de daders zoekt.

Ajax en Feyenoord willen allebei zo goed mogelijk in het spoor van koploper PSV blijven. De club uit Eindhoven nam zaterdag dankzij een zege op Cambuur (2-1) een voorsprong van zeven punten op Ajax. Feyenoord begint met een achterstand van vijftien punten op PSV aan de klassieker.

Ajax incasseerde zaterdag een grote teleurstelling. Davy Klaassen heeft te veel last van een buikblessure om tegen Feyenoord in actie te kunnen komen.