Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verdachte Passage-proces neergeschoten in Panama'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2015, 02.11 uur

De Nederlander die dit weekend werd neergeschoten in Panama, zou de 44-jarige 'Jacob 'Sjaak' B.' in het Passage-proces zijn.

Dat melden verschillende bronnen aan CrimesiteDe Nederlander zat een kwartier met een andere man in een restaurant, toen twee personen op een motorfiets aan kwamen rijden en een van hen het vuur op hem opende. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het slachtoffer nog in leven is.

In Passage staan elf verdachten terecht voor een reeks moorden. De rechtbank legde in januari 2013 drie verdachten levenslang op. Onder hen 'hitman' Jesse R., die bij alle zeven liquidaties betrokken zou zijn geweest. Fred Ros is kroongetuige in de zaak. Ook liquidaties waarbij Holleeder zou zijn betrokken spelen een rol in het proces, al blijven beide onderzoeken wel losgekoppeld

In december werd een andere verdachte in het Passageproces, de Turkse topcrimineel Ali Akgün, nog in Istanbul geliquideerd

Filmpje
Op de Facebookpagina van een Panamese nieuwssite staat een filmpje waarop te zien is hoe iemand B., die aan een tafeltje met een ander zit, met een pistool benadert en schiet.