Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Hooligan 'Polletje' voor de rechter voor openlijke geweldpleging

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2015, 19.06 uur

De beruchte crimineel en Ajax-hooligan Martin van de P., alias Polletje, moet volgende week voor de rechter verschijnen in verband met openlijke geweldpleging.

Dit zou hebben plaatsgevonden op 13 april vorig jaar, op de dag dat Ajax tegen ADO Den Haag speelde. Van de P. zou volgens het Openbaar Ministerie samen met enkele anderen op het Strandvlietpad twee mannen in elkaar hebben geslagen. De slachtoffers zouden daarbij in het gezicht zijn geschopt en geslagen. Het was die dag op verschillende plekken in de stad onrustig, in totaal werden er vijftig arrestaties verricht.

Lees ook: Vijftig arrestaties rond Ajax-ADO

'Bodyguard van spelers'
'Polletje' kreeg vorig jaar bekendheid als de bodyguard van de spelers als zij zich onder de fanatieke fans begeven. Ook stelde De Telegraaf dat hij regelmatig aanschuift bij vergaderingen binnen de club, iets wat de club altijd heeft ontkend. Minstens een keer waren daarbij ook politiemensen aanwezig, die tot hun grote ongenoegen bemerkten dat ze aan tafel zaten met iemand die veroordeeld is voor betrokkenheid bij een viervoudige moord.

Lees ook: Ajax: 'Polletje is geen bodyguard'