Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Café Genieten met sluiting bedreigd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 januari 2015, 00.20 uur

Café Genieten in Oost, waar verstandelijk beperkten werkervaring kunnen opdoen, moet waarschijnlijk de deuren sluiten. De zaak krijgt te maken met een enorme huurverhoging.

Al vijf jaar huurt het café de locatie aan het Oranje Vrijstraatplein in Oost voor zo'n 1.500 euro per maand. Mensen als Sara en Bronwin, gastvrouw en medewerker bij de horecagelegenheid, werken er met plezier. 'Ik vind het geweldig hier, het werk is leuk en de sfeer is goed', zegt Sara tegen AT5. 'Mensen helpen, koffie zetten, ik vind het leuk hier', laat Bronwin weten. Bedoeling is dat de medewerkers bij het café klaargestoomd worden om in te stromen in de maatschappij.  

Volgens de gemeente is het café gevestigd op een A-locatie in de stad en moet het daar in het vervolg ook voor betalen. En dus zal de huur naar 6.000 euro opgehoogd worden, een bedrag dat volgens de uitbater van de zaak onmogelijk opgebracht kan worden. En dus zal het café mogelijk de deuren moeten sluiten. Medewerkers en gasten hopen op een oplossing, zo laat een bezoeker weten: 'Ik hoop dat stadsdeel, gemeente en café met elkaar om tafel kunnen, het zou zonde zijn als dit verdwijnt.'