Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Beelden vermoedelijke brandstichters supportershome

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2015, 02.27 uur

De politie heeft dinsdagavond bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe twee personen hoogstwaarschijnlijk het supportershome van Ajax in brand steken.

Het gaat om beelden die zijn gemaakt door de beveiligingscamera's bij metrostation Strandvliet en de Arena. De brand ontstond vorige week om 03.10 uur in de nacht van donderdag op vrijdag, en rond die tijd staan op de beelden twee personen die kort voor de brand langslopen. Ze lijken iets zwaars bij zich te hebben, waarschijnlijk een tas.  

De twee splitsen zich, waarna ze naar twee verschillende plekken rond het supportershome gaan. Daar voeren ze wat handelingen uit, er is niet te zien wat ze precies doen. Vervolgens komen ze weer bij elkaar en rennen ze er hard vandoor. Iets later zijn er een soort explosies te zien, precies op de plekken waar de twee eerder bezig waren. 

De politie vraagt onder meer personeel van de benzinestations in de omgeving van Zuidoost of ze deze personen hebben gezien. Bekijk de beelden van de vermoedelijke brandstichting hieronder: