Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heineken Music Hall en Ajax waarschuwen voor drukte

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2015, 15.07 uur

De Heineken Music Hall (HMH) en Ajax waarschuwen voor grote drukte op en rond de Arena boulevard volgende week donderdag.

Tegelijkertijd vinden er drie evenementen plaats: in de Arena de voetbalwedstrijd Ajax - AZ, in de Ziggo Dome het concert van Lionel Richie en in de Heineken Music Hall het optreden van Alt-J. Aangezien het donderdag koopavond is zal er ongetwijfeld ook nog winkelend publiek over de boulevard lopen.

Ajax waarschuwde afgelopen zondag in de Arena al voor de avond van 5 februari. Op borden in de Arena stond aangegeven dat bezoekers van de wedstrijd Ajax - AZ rekening moeten houden met de drukte. Ook op de website van de HMH staat een waarschuwing 'In verband met de voetbalwedstrijd Ajax – AZ in de Amsterdam ArenA en het concert van Lionel Richie in de Ziggo Dome wordt er op donderdag 5 februari grote verkeersdrukte verwacht in het gebied rondom de Heineken Music Hall.Wij adviseren u om met het openbaar vervoer te reizen.'

De politie geeft aan dat het niet ongewoon is dat er meerdere grote evenementen rond de Arena boulevard plaatsvinden en dat zij rekening houdt met de grote toestroom aan mensen.