Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Twaalf jaar cel geëist voor fatale steekpartij op verjaardagsfeestje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2015, 20.38 uur

Twee nabestaanden van de man die 14 april 2014 doodgestoken werd na een verjaardagsfeestje, spreken vandaag tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank. De 19-jarige verdachte is de stiefzoon van het slachtoffer.

Het 43-jarige slachtoffer overleed nadat hij werd neergestoken in de Willem Schoutenstraat. Hij was bij het feestje voor de eerste verjaardag van de dochter van de verdachte in een buurthuis aan het Magalhaensplein. Na het feest ontstond ruzie op straat. Daarbij zouden twee vrouwen geslagen zijn door het latere slachtoffer.

Toen een motoragent ter plaatse kwam rende de 43-jarige man weg direct achtervolgd door de verdachte. In de Willem Schoutenstraat werden de fatale steken toegebracht. Reanimatie op straat door toegesnelde politiemensen mocht niet meer baten. Het slachtoffer is gestikt in zijn eigen bloed.

AT5-verslaggever Mark Leene twitterde live vanuit de rechtbank. De 19-jarige verdachte, Miguel R., vertelde in de rechtbank dat zijn partner door zijn stiefvader is geslagen. Hij zou zelf te veel gedronken hebben, volgens zijn verklaring meer dan twaalf alcoholische consumpties. De verdachte heeft aangegeven in zijn laatste woord iets tegen de nabestaanden te willen zeggen. 

Update: 17.00 uur De Officier van Justitie eist 12 jaar gevangenisstraf tegen Miguel R.. Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord. De advocaat van R. laat weten geschokt te zijn door de eis en hoopt dat de rechter meer rekening met de omstandigheden. Over twee weken volgt de uitspraak.