Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man niet vervolgd voor dood vermeende winkeldief in Duivendrecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2015, 16.15 uur · Foto: Google StreetView

De 44-jarige man uit Naarden die verdacht werd van zware mishandeling met de dood tot gevolg, wordt niet vervolgd. De man overmeesterde een vermeende winkeldief in Duivendrecht. Die overleed kort daarna.

Een 45-jarige Almeerder zou die dag, eind november vorig jaar, een fles whisky hebben gestolen uit een supermarkt aan het Dorpsplein in Duivendrecht. Na een korte achtervolging werd hij overmeesterd door winkelmedewerkers en omstanders, waaronder de Naardenees. Die hield de man met een nekklem in bedwang totdat de politie kwam. Een paar minuten na de aanhouding door de politie reageerde de Almeerder niet meer. Hij werd gereanimeerd en overleed kort daarna in het ziekenhuis.

Volgens de officier van justitie is uit sectie vast komen te staan dat de dood van de vermeende dief eerder aan hartkwalen te wijten valt dan aan de worsteling met de man uit Naarden. Daarom is de zaak geseponeerd. De rijksrecherche deed onderzoek omdat de politie bij de aanhouding was betrokken., maar het OM concludeert nu dat de politieagenten die de aanhouding hebben verricht, ook niets strafbaars te verwijten valt.