Start van hoofdcontent

Stad

nl

13-jarig kind voor één dag baas van GVB

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 januari 2015, 08.54 uur

Wat zou jij doen als je baas was van het GVB? Vandaag is dat de werkelijkheid voor een 13-jarige.

Kinderen tussen de acht en zestien jaar oud nemen vandaag voor een dag de plek in van onder anderen de directeur van Artis, de commissaris van de Koning en de hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. In ons land leven meer dan 500.000 kinderen onder de armoedegrens, dat is een op de negen. Ze groeien vaak op in wijken met veel werkloosheid en laagopgeleiden. Hierdoor zien ze te weinig wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, stelt JINC.

Door een 'bliksemstage' van een dag willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor 'al het talent van morgen' om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt. Scholieren schuiven als 'baas' aan bij een vergadering, spreken medewerkers toe of doen mee aan een brainstorm. 

Dat betekent trouwens niet dat GVB-directeur Alexandra van Huffelen een dagje thuis van het winterse weer mag gaan genieten. Zij neemt haar tijdelijke baas vandaag namelijk op sleeptouw. 

Morgen begeleid ik een dertienjarige die ook graag CEO wil worden. Heb er zin in #GVB #Jinc

— Alexandra v Huffelen (@AvHuffelen) January 28, 2015