Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man brak in bij studenten in Noord voor slaap en voedsel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 januari 2015, 12.37 uur · Foto: ©Damian Monsma

Een 22-jarige man zit voorlopig tot eind april vast op verdenking van tientallen inbraken en huisvredebreuk in Noord. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats die inbrak om vervolgens in de ruimtes te gaan slapen of eten.

In de afgelopen twee jaar sloop hij meerdere keren woningen in een studentencomplex aan de Ms. Oslofjordweg en de Tt. Melaniaweg binnen. Vervolgens ging hij daar slapen of eten. In een aantal gevallen heeft hij ook spullen meegenomen. In die periode is er ook met enige regelmaat ingebroken in een bedrijvencomplex in de buurt.

Schiphol
De politie startte een onderzoek en kon dertig zaken aan elkaar linken, onder andere door sporen uit de verschillende sporenonderzoeken bij de inbraken met elkaar te vergelijken. Het onderzoek leidde ook naar de 22-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfsplaats. De politie heeft hem eind november vorig jaar op een lijst met gesignaleerde personen gezet. Op 13 januari liep de man tegen de lamp toen hij op Schiphol werd gecontroleerd door de Marechaussee.

De 22-jarige wordt verweten besloten ruimten zoals woningen en bedrijven binnen te sluipen  Het onderzoek naar de man is nog in volle gang.