Start van hoofdcontent

Stad

nl

V&D verdwijnt uit Kalvertoren

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 januari 2015, 15.10 uur · Foto: Peter de Neef

De V&D verdwijnt uit de Kalvertoren. Het warenhuis heeft haar huurcontract opgezegd bij de eigenaar van de Kalvertoren, de Kroonenberg Groep.

Dat meldt Het Parool. Dat is opvallend nieuws, omdat de V&D steevast ontkent vestigingen te willen sluiten. Volgens Lesley Bamberger van de Kroonenberg Groep is er wel opgezegd, maar loopt het contract nog twee jaar. 'Daar zullen we ze zeker aan houden.' Toch is Bamberger wel blij dat het warenhuis vertrekt, omdat ze de Kalvertoren graag op willen knappen. 

Het warenhuis verkeert in acute liquiditeitsproblemen. Het concern, met 63 warenhuizen in bijna alle grote stadscentra van Nederland, eist daarom van de verhuurders een huurvrije periode van vier maanden. Van februari tot en met mei zouden de vastgoedeigenaren V&D geen huur in rekening mogen brengen 'om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen'. 

De Kroonenberg Groep verhuurt ook panden aan het warenhuis in Meppel en Breda. Ze denken er niet over om in te gaan op de vraag van de V&D om de huur te verlagen. Volgens Bamberger betaalt het warenhuis al veel lagere huren dan andere winkelketens op dezelfde locatie.