Start van hoofdcontent

Stad

nl

Door taxichauffeur mishandelde homo is schoonzoon Connie Breukhoven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 januari 2015, 02.43 uur

De man die afgelopen weekend door een taxichauffeur en een handlanger werd mishandeld, blijkt de schoonzoon van Connie Breukhoven te zijn.

Dat zegt Breukhoven tegen RTL Boulevard. Een avondje stappen mondde voor schoonzoon Rik, vriend van Breukhovens zoon Marvin, uit in een nachtmerrie toen hij bij een taxi instapte. Rik merkte al gauw dat de taxi gevolgd werd door een handlanger van de chauffeur. Bij het Emmaplein weet hij uit de wagen te vluchten, maar de daders weten hem vast te grijpen, mishandelen hem en sleuren hem terug de auto in. Daar wordt hij voortdurend mishandeld. 

De politie spreekt vanaf dat moment van een ontvoering of gijzeling. Die komt ten einde als Rik geld voor de chauffeur pint. 'Ik ben echt geschokt van wat Rik allemaal is aangedaan', zegt Breukhoven. Ze wilde liever niet onthullen dat het om haar schoonzoon ging, maar toen ze allerlei telefoontjes kreeg met mensen die vermoedden dat hij het was, deed ze het toch. 

Opvallend is dat Breukhoven er vanuit gaat dat het om een 'gewone beroving gaat'. De politie gaat uit van een 'zeer ernstig geval van homogeweld' en denkt dat de chauffeur en zijn handlanger bewust homo's hebben opgewacht bij de roze cafés aan de Amstel.