[Video] Kunststudenten willen Dappermarkt nieuw leven inblazen

Muurschilderingen, een butler of een boodschappen-trolleyroute voor hipsters. Met deze ideeën willen studenten van de kunstacademie in Maastricht, de Dappermarkt in Oost nieuw leven inblazen.

Het gaat namelijk niet goed met de markt. Bezoekersaantallen liepen terug en enkele koopmannen zagen hun omzet halveren. Om dat tij te keren, werden de kunststudenten gevraagd om ideeën te bedenken voor de markt. Vrijdagavond presenteerden zij de projecten die ze bedacht hebben. En die zijn op z'n zachtst gezegd behoorlijk creatief. 

Zo lijkt het één van hen een goed idee om een butler op de markt te laten lopen, als de belichaming van hoffelijkheid. Een ander idee is een kraam in te richten, waar mensen en verhaal, of voor twee euro een gedicht kunnen kopen. De marktkooplui reageren verdeeld op de plannen: 'Mensen willen tegenwoordig een trouwjurk voor twee euro. Die gaan dat geld niet uitgeven aan een versje', aldus één van hen. 

Toch wordt er overwegend enthousiast gereageerd en zijn de kooplui vooral blij dat ze hulp krijgen bij hun zoektocht naar een uitweg uit de malaise. Wordt ongetwijfeld vervolgd dus.