Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Politie schiet verdachte neer na achtervolging in Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 februari 2015, 16.59 uur

De politie heeft afgelopen nacht een man neergeschoten in de Knokkestraat in Nieuw-West.

Een arrestatieteam van de politie had een auto waarin de verdachte zat klemgereden. De politie schoot daarna rond 4.30 uur de verdachte neer. Waarom de politie de man achtervolgde, is niet bekend.

Het arrestatieteam kwam in actie in verband met een 'lopend onderzoek'. Welk onderzoek wilde een woordvoerder van de politie niet zeggen. Of de verdachte zelf bewapend was, kon de politie niet zeggen. De verdachte is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. Welk letsel de verdachte heeft, is niet bekend.

Ravage Nieuw-West na achtervolging. 4 auto's bij betrokken, zwarte BMW waarschijnlijk van verdachten pic.twitter.com/TaJ9ckAS2A

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) February 1, 2015

Aanrijding
Voorafgaand aan het schietincident vond een aanrijding plaats met de auto waarin de verdachte zich bevond. Een van de voertuigen is daarna tegen een pergola aangereden, meldde de politie.

De rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk is als de politie heeft geschoten.

In de Bijlmer was zaterdagavond ook een schietincident. Daarover is nog veel onduidelijk. Bij de flat Kikkenstein werden kogelhulzen gevonden, maar verdachten of gewonden zijn niet aangetroffen.