Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Overmars ziet De Boer graag verlengen bij Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 februari 2015, 23.15 uur

'Wat ons betreft verlengt Frank bij wijze van spreken morgen zijn contract', dat zegt Marc Overmars vanavond. Ajax verloor vanmiddag drie dure punten in de race om het kampioenschap, toch verandert dat niets aan de wensen van de directie van Ajax.

Op het moment zijn gesprekken over contractverlenging nog niet aan de orde. Het huidige contract van De Boer bij Ajax loopt nog tot medio 2017. Toch heeft de trainer van Ajax aangegeven dat hij deze zomer eventuele aanbiedingen van aantrekkelijke buitenlandse clubs in overweging wil nemen. Overmars is echter positief gestemd: 'Ik denk niet dat hij na dit seizoen vertrekt en ik hoop ook dat het niet gebeurt. We zijn erg blij met Frank en we willen nog jaren met hem verder', zo zegt hij tegen Voetbal International.

Overmars geeft wel aan ontzettend te balen van het verlies tegen Vitesse, maar hij rekent het De Boer niet persoonlijk aan. 'Juist in mindere tijden moeten we er óók staan met onze groep in de clubleiding. Bobby Haarms zei vroeger altijd dat bij Ajax na een nederlaag een grafstemming hoort te heersen. Dat is in wezen nooit veranderd. We balen allemaal ontzettend van de nederlaag tegen Vitesse. Maar dat doet niets af aan hoe positief we tegen Frank aankijken.' 

Ajax verloor vanmiddag met 1-0 van Vitesse en heeft daardoor negen punten achterstand op koploper PSV.