Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weinig duidelijkheid over schietpartijen Oost, Nieuw-West en Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 februari 2015, 13.59 uur

Het is nog onduidelijk waarom de politie zondagochtend een man heeft neergeschoten in Nieuw-Sloten. Wie hij is en hoe hij eraan toe is, kon een woordvoerder eveneens niet zeggen.

'We komen in de loop van de week met meer informatie naar buiten.' Een arrestatieteam reed de auto waarin de verdachte zat, klem in de Knokkestraat. Waarom de politie de man achtervolgde, is niet bekend. De politie had het over een lopend onderzoek.

Lees ook: Politie schiet verdachte neer na achtervolging

Molukkenstraat
Ook over de schietpartij in de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost kon de politie maandag niks nieuws melden. Hier werd zondagochtend een 26-jarige man neergeschoten. Hij bleek een bekende van de politie. Agenten troffen hem gewond aan in een bedrijfspand waar een besloten feest was. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. 'We moeten het slachtoffer nog horen', zei de woordvoerder.

Lees ook: Getuige schietpartij Oost: 'Ik schrik niet van gunshots'

Kikkenstein
In de Bijlmer is zaterdagavond eveneens geschoten. De politie heeft bij de flat Kikkenstein kogelhulzen gevonden. Ze gaat er vanuit dat hierbij niemand gewond is geraakt. 'We hebben hiervan geen sporen aangetroffen.'