Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Supportershome geopend: 'Wij zijn Ajax, wij zijn niet te stoppen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2015, 23.19 uur

Ajax-fans vierden vanavond de opening van het tijdelijke supportershome, dat gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ.

Omdat het oude honk samen met alle Ajax-attributen afbrandde, was bezoekers van het supportershome gevraagd om vanavond nieuwe topstukken mee te nemen en aan die oproep werd goed gehoor gegeven. Zo werd er vanavond een shirt van Stekelenburg gedoneerd, maar ook een ingelijst tenue van Suarez. 'Kijk weer mooie dingen, twee helden, wat wil je nog meer', zo zegt Marcel, de beheerder van het supportershome, terwijl hij de shirts omhoog houdt.

'Twee dagen geleden hebben we te horen gekregen dat we hier een tijdelijk honk konden bouwen, toen zijn we gaan rammen met z'n allen en je ziet het resultaat er staat gewoon iets heel moois en tot het einde van het seizoen', aldus Marcel. Inmiddels zijn er ook al plannen voor een meer permanent supportershome, dat zou voor het einde van 2015 gebouwd moeten worden bij de ingang van vak Zuid H. Mocht het nieuwe supportershome op zich laten wachten dan kan ook het tijdelijke home gewoon blijven staan.

Over de brand is Marcel inmiddels heel duidelijk: 'Wij zijn Ajax, wij zijn niet te stoppen'.