Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vier aanhoudingen in stad wegens mensenhandel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2015, 19.34 uur

Gisteren heeft de politie vier mensen aangehouden, bij drie verschillende invallen in de stad. De mensen die zijn aangehouden worden verdacht van mensenhandel, witwassen en gedwongen prostitutie, dat meldt de politie vandaag.

De politie deed invallen op drie plaatsen in de binnenstad en in West en in drie woningen in Hongarije. In Hongarije werden nog eens drie personen opgepakt. De invallen gebeurden tegelijkertijd, zodat verdachten elkaar niet konden waarschuwen. Bij de aanhoudingen in de stad zijn drie mannen van 29, 31 en 45 jaar aangehouden en een vrouw van 38. In Hongarije gaat het om drie mensen van 29, 44 en 47 jaar.

Bij de invallen in Amsterdam werden twee vrouwen gevonden die mogelijk het slachtoffer zijn van mensenhandel en gedwongen prostitutie. Zij krijgen hulp aangeboden. Alle betrokkenen, verdachten en mogelijke slachtoffers, hebben de Hongaarse nationaliteit.

De politie kwam de bende op het spoor door onverklaarbare overboekingen van Nederland naar Hongarije en forse contante stortingen op Nederlandse bankrekeningen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, maar de politie gaat ervan uit dat de hoofdrolspelers nu vastzitten.