Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Massaal protest tegen Uberpop moet Binnenhof platleggen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2015, 09.30 uur

Taxichauffeurs roepen op tot een grootschalige demonstratie tegen Uberpop in Den Haag. De chauffeurs willen op 18 februari 'het Binnenhof platleggen'.

Dat schrijft De Telegraaf. De taxichauffeurs zijn boos omdat ze vinden dat er onvoldoende wordt opgetreden tegen de omstreden app, waarmee particulieren, zonder de benodigde papieren, voor taxichauffeur kunnen spelen. Een secretaris van brancheorganisatie KNV Taxi zegt tegen de krant: 'Wij hebben begrip voor de frustraties van de chauffeurs. Ook vinden wij dat de overheid wel iets meer kan doen tegen Uberpop'. Toch is KNV uit 'tactische overwegingen' tegen de actie, omdat het de naamsbekendheid van Uberpop vergroot.

Uberpop werd in december verboden, omdat de chauffeurs gezien worden als snorders. Chauffeurs die de dienst gebruiken, lopen het risico een boete te krijgen, tot een bedrag van 10.000 euro. Uber heeft beroep aangetekend tegen het verbod, de bezwaarprocedure loopt nog. Vorige week overhandigden een aantal Amsterdamse chauffeurs zo'n 1400 handtekeningen tegen de dienst aan verkeerswethouder Pieter Litjens (VVD). Ook toen riepen de taxichauffeurs op tot strengere maatregels tegen de dienst.