Start van hoofdcontent

Stad

nl

Joden en moslims houden solidariteitswandeling door Centrum

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 februari 2015, 16.30 uur · Foto: Portugese Synagoge

Joden en moslims houden zondag een zogenoemde solidariteitswandeling. Ze lopen van de synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein naar de moskee Al Kabir op de Weesperzijde en leggen op beide plekken bloemen neer.

De deelnemers aan de wandeling willen zich daarmee verzetten tegen agressie tegen synagogen en moskeeën, antisemitisme en moslimhaat. Ook pleiten ze voor vrede, respect, liefde en vriendschap. Vriendschapskring Salaam-Shalom, die sinds vorig jaar bestaat en joden en moslims met elkaar in contact brengt, organiseert de wandeling samen met de liberale joodse gemeente en de moskee Al Kabir. Vorige maand organiseerde Salaam-Shalom ook al ontmoeting tussen joden en moslims, daar kwamen honderden mensen op af.

Lees ook: Overvolle zaal tijdens bijeenkomst joden en moslims

Ook niet-joden, niet-moslims en niet-religieuzen zijn welkom. Tot nu toe hebben zo'n honderd mensen zich aangemeld, liet een woordvoerster weten. 'Het is triest te zien dat gebedshuizen moeten worden beveiligd. Hiermee willen we mensen die zichtbaar geloven een hart onder de riem steken.' De urgentie hiertoe is volgens haar nog groter na de aanslagen afgelopen weekend in Kopenhagen.

De wandeling begint rond 15.00 uur en het programma eindigt om 18.00 uur.