Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Kickboks-prominenten slaan alarm

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2015, 21.07 uur

Het is crisis in het kickboksen. De sport staat er bedroevend slecht voor. Dat schrijft een aantal kickboks-prominenten vandaag in een pamflet.

Minister Schippers van Sport moet daar volgens de prominenten verandering in brengen. Zij moet er namelijk voor zorgen dat er één bond komt waarin iedereen is verenigd. 'Ik denk dat er op dit moment zo'n twaalf bonden zijn, iedereen doet maar waar hij zin in heeft. We hebben niet meer één Nederlands Kampioen zoals we in het begin hadden, de internationale wedstrijden zie je niet meer, we moeten in het buitenland gaan vechten. Terwijl de sport ontzettend populair is bij de jeugd', zo zegt Thom Harinck, één van de ondertekenaars van het pamflet.

Het mag duidelijk zijn, de sport groeit, maar ruimte voor gevechten is er nauwelijks, de sport staat er namelijk niet al te best op. Zo stond kickbokser Badr Hari in de rechtbank, werd voormalig kickbokser Tarik El Idrissi geliquideerd en organiseerde de onlangs overleden Ron Nyqvist vechtsportgala's vanuit zijn cel. Toch zijn er al een tijdje gesprekken aan de gang om de sport uit het verdomhoekje te krijgen. Minister Schippers en NOC NSF komen binnenkort met aanbevelingen voor de sport.  Toch kan een verplichte kickboks-bond niet worden opgelegd.

Lees ook: Oud-kickbokser Tarik El Idrissi slachtoffer schietpartij Noord

De jonge kickboksers van nu maakt het allemaal niets uit. De oplossing komt er linksom of rechtsom, zij willen namelijk maar één ding en dat is vechten.