Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Propria Cures censureert eigen weekblad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2015, 11.27 uur

Amsterdamsch Studenten Weekblad Propria Cures heeft volgens de advocaat van Joost Zwagerman wederrechtelijk geciteerd uit e-mails die Zwagerman naar de redactie stuurde. De redactie wil het blad nu kosteloos voor haar lezers censureren.

Zwagermans advocaat dreigt volgens het blad 'met het aanspannen van een rechtszaak', dus de redactie heeft besloten om verdere verspreiding van de citaten te staken. Op de website van het weekblad zijn de betreffende citaten al zwart gemarkeerd.

Lezers die nog een papieren exemplaar in bezit hebben kunnen dit komende woensdag kosteloos komen laten censureren in, hoe kan het ook anders, café Zwart op het Spui. 'De redactie is aanwezig om ook de reeds verspreide exemplaren geheel kosteloos te censureren met een zwarte stift. De redactie roept haar lezers met klem op om langs te komen met het laatste nummer om het te laten censureren, of anders het gehele exemplaar te vernietigen.'

Het artikel ging over de schenking van Joost Zwagerman zijn persoonlijke archief aan het Letterkundig museum in Den Haag.