Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Harde kern AS Roma komt eerst Amsterdamse binnenstad verkennen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2015, 18.29 uur · Foto: Jos van Zetten

De verwachting is dat een grote groep supporters van AS Roma eerst Amsterdam zullen intrekken voordat ze naar Rotterdam zullen afreizen.

Feyenoord speelt donderdag in de Europa League de return tegen de Romeinen, vorige week werd het in Italië 1-1.  De politie in Rome vreest voor wraakacties van Italiaanse supporters na het optreden van Nederlandse hooligans die in Rome vernielingen aanrichtten. Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA maandagmiddag gemeld op gezag van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.

Onder de meer dan 2400 Italiaanse voetbalfans die donderdag voor de wedstrijd Feyenoord-Roma naar Rotterdam willen komen, zijn 'diverse radicale groepen'. Italiaanse agenten die de supporters in de gaten houden, zijn in hoogste staat van paraatheid gebracht. Een groot gedeelte komt via Schiphol naar Nederland. De verwachting is dat de supporters dan eerst Amsterdam intrekken en daarna per trein naar Rotterdam reizen.

De politie is volop bezig met de voorbereidingen om te voorkomen dat er een clash ontstaat tussen de politie en supporters, zoals vorige week in Rome het geval was.