Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Politie geeft beelden vrij van diefstal vluchtauto schietpartij Geuzenveld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 februari 2015, 22.04 uur

De politie heeft vanavond in het programma Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van twee mannen die een BMW stelen, die gebruikt is bij een dodelijke schietpartij in Geuzenveld. Bij die schietpartij kwam een 60-jarige vrouw om het leven.

De twee mannen zijn op de bewakingscamera van een parkeergarage vastgelegd terwijl zij uit die garage een BMW 320 stelen. De diefstal vindt plaats op zaterdagavond 20 december aan de Jan van Zutphenstraat in Osdorp. De man die als eerste de parkeergarage binnenkomt draagt een opvallende zwarte jas met een blauwe capuchon. Hij bestuurt even later ook de BMW. Evan na de eerste man, volgt ook een tweede. Binnen zeven minuten hebben de mannen de BMW opengebroken en rijden ze de garage uit.

Volgens de politie is de BMW ruim drie weken later gebruikt als vluchtauto bij de dodelijke schietpartij aan de Pieter van der Werfstraat in Geuzenveld. Kort na de schietpartij werd de BMW aan de Ben Hope in West in brand gestoken. Het is volgens de politie niet duidelijk of de twee autodieven ook betrokken zijn bij die schietpartij.

Op 14 januari rookte de 60 jarige vrouw op het balkon van haar flat een sigaretje, toen ze vanaf de flatgalerij met een kalasjnikov werd beschoten. Ze overleed ter plekke.

Lees ook: Dode bij schietpartij in Geuzenveld

Vorige week nog liet de politie weten dat de vrouw mogelijk het slachtoffer geworden is van een persoonsverwisseling. De schutter had het vermoedelijk gemunt op haar schoonzoon, die regelmatig op het balkon rookte.

Lees ook: Dodelijke schietpartij balkon Geuzenveld mogelijk persoonsverwisseling