Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bureau 020: Politie maakt jacht op mogelijke serie-overvaller in Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 februari 2015, 17.55 uur

In Bureau 020 zijn vandaag beelden vrijgegeven van de mogelijke serie-overvaller in winkelcentrum Reigersbos in Zuidoost.

Op 17 januari vindt de eerste overval plaats op het Kaaspaleis. Drie weken later wordt op 7 februari Slagerij Pouw overvallen, waarschijnlijk door dezelfde dader. Hij drukt een pistool in de nek van de slager maar gaat er uiteindelijk zonder buit vandoor als het hem te druk wordt in de winkel. Vervolgens probeert hij het nog een keer bij het Kaaspaleis, daar maakt hij een doos servetten buit. 

Lees ook: Overvallen slager: 'Hij zei: "Ik wil geld!" Ik zei: "Dat wil ik ook!"'

Drie dagen later slaat de overvaller opnieuw toe, dit keer bij Bakkerij Jongejans. Bewakingscamera's leggen vast hoe hij en een handlanger al meer dan een half uur buiten voor de deur hangen. Als twee medewerkers bij de achterdeur van de bakkerij staan worden ze benaderd door de overvallers. Een van hen bedreigt het personeel met een vuurwapen en loopt de bakkerij binnen, hij wordt uiteindelijk weggejaagd door de bedrijfsleider. 

abc5media_video_0

De politie vermoedt dus dat het gaat om dezelfde man: een donkergetinte man van 25 jaar en 1.70-1.75 meter lang. Hij droeg bij de laatste overval een witte jas met zwarte ritsen en een capuchon. Hij sprak accentloos Nederlands. Mogelijk heeft hij op 29 december ook een benzinepomp aan het Reewijkplein overvallen.