Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twee aanhoudingen en vier gewonden bij woningbrand Witte de Withstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 februari 2015, 23.47 uur

Bij een brand in een woning op de eerste etage van de Witte de Withstraat zijn vier gewonden gevallen. De politie heeft kort daarop een 58-jarige man en een 52-jarige vrouw aangehouden op verdenking van het houden van een hennepplantage. Deze werd ontdekt na de woningbrand.

De brand brak rond 20.15 uur uit in de keuken van het pand. Volgens de brandweer hebben de slachtoffers veel rook ingeademd.

Onder de gewonden zijn de onder- en bovenbuurvrouw van het pand op de eerste etage. Ook twee agenten, die als eerste ter plaatste waren, ademden veel rook in. De twee buurvrouwen en een agent zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Nadat de brand was geblust bleek dat er in twee ruimten een hennepplantage aanwezig was. Éen plantage was volledig uitgebrand, de andere bevatte 72 planten. De bewoners hadden het pand verlaten en zijn op straat aangehouden.

De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan door de hennepplantage in de keuken. Het onderste pand liep waterschade op. De politie doet nader onderzoek.