Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

[Video] Vier dagen kou en regen voor dé schoenen van Kanye West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 februari 2015, 00.34 uur

Kou en regen weerhouden een zevental jongens er niet van om voor de deur van een schoenenwinkel op de Zeedijk te wachten op een door rapper Kanye West ontworpen sneaker.

Sinds woensdag zitten ze er, de sneakerfreaks die een kleine week lang alles opzij zetten om een paar schoenen te bemachtigen. Ze moeten tot zaterdagochtend 11:00 uur wachten, dan wordt de Adidas Yeezy Boost, zoals de sneaker heet, in Nederland gelanceerd. En Nederland is dan ruim genomen, de schoen is namelijk alleen verkrijgbaar bij Patta, een schoen- en kledingwinkel op de Zeedijk. 

'De schoen wordt geleverd in gelimiteerde oplage, dat maakt hem bijzonder', zegt één van de wachtenden tegen AT5. Een ander vult aan: 'Hij is limited en exclusive'. Volgens één van de Patta-verkopers is het haute couture in zijn puurste vormOm er meteen aan toe te voegen dat het meer de hype is die de schoen voor veel mensen interessant maakt, dan dat de schoen écht mooi is.

In totaal mag de winkel 12 paar schoenen verkopen, voor 350 euro per paar. Voor de hele Benelux zijn slechts 24 Yeezy Boosts beschikbaar, de overige schoenen werden in Antwerpen verkocht. Het zijn niet de eerste schoenen die door rapper Kanye West zijn ontworpen, eerder wachtten jongeren dagenlang voor de Yeezy 2, die West voor Nike ontwierp. Eind 2013 stapte de artiest over van Nike naar Adidas, dit is de eerste schoen die hij voor dat merk ontwierp.