Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Pampus moet 'Hollands Ibiza' worden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 februari 2015, 15.33 uur · Foto: PauHermans

Forteiland Pampus, dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam, wordt komende zomer een feesteiland.

Op het eiland moeten een aantal feesten met meer dan 1000 bezoekers per keer georganiseerd worden, althans dat vindt de stichting die het eiland beheert. Ze is over de plannen in gesprek met de gemeente Muiden, waartoe Pampus officieel behoort, zo schrijft Het Parool vandaag. Naast plannen voor de festivals zouden er ook ideeën zijn voor de aanleg van een strand en de organisatie van strandfeesten.

Een eerste strandfeest in 'Ibiza'-stijl staat al gepland op 13 juni, voor dat feest 'Clubbing Island Party', zijn al kaarten te koop. Helemaal nieuw zijn feesten niet voor Pampus. Het eiland is al jaren af te huren voor bedrijfsfeesten en bruiloften. Maar festivals met meer dan 1000 bezoekers zouden wel een primeur zijn voor het eiland van 0,03 vierkante kilometer.

Directeur van de stichting, Tom van Nouhuys, zegt dat de festivals experimenten zijn. 'Je wilt geen dwalende festivalgangers met een biertje boven je collectiestukken zien staan', zo zegt Nouhuys. Tegelijkertijd ziet hij de festivals wel als oplossing voor een financieel stabiel Pampus. De plannen zijn op zijn minst bijzonder te noemen, aangezien het eiland ook op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Of pampus daadwerkelijk een 'Hollands Ibiza' wordt is nog onduidelijk. Gesprekken tussen de stichting en de gemeente Muiden zijn nog aan de gang.