Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coke-killer is terug: drie Deense toeristen onwel na gebruik witte heroïne

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 februari 2015, 17.09 uur

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari zijn er drie Deense toeristen onwel geworden na het gebruik van witte heroïne, die verkocht werd als cocaïne.

De toeristen van 21, 22 en 24 jaar zijn naar een ziekenhuis gebracht, maar werden na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis. Volgens de gemeente is het de eerste keer sinds 25 november dat er opnieuw mensen onwel geworden zijn. De politie doet er alles aan om de coke-killer op te sporen, maar gezien het acute risico is er door de gemeente, het OM, de politie en de GGD besloten opnieuw een grote waarschuwingscampagne te starten.

Die waarschuwingscampagne houdt onder andere in dat de matrixborden weer teruggeplaatst worden. Maar ook wordt er opnieuw gebruik gemaakt van posters, flyerteams en social media.

Eind januari werden de laatste borden weggehaald omdat er volgens de gemeente sinds 25 november geen nieuwe witte heroïne slachtoffers gevallen waren. 

Lees ook: Waarschuwingsborden 'coke-killer' kostten stad 150.000 euro

In de nacht van 25 op 26 oktober kwam een Britse toerist om het leven nadat hij witte heroïne had gesnoven. Op 25 november werden in een hotelkamer in Zuid de lichamen van twee Britten gevonden, ook zij kwamen om na het snuiven van de witte heroïne.

Lees ook: Vermoedelijk nieuwe drugsdode: man raakte onwel in politiebureau

Lees ook: Weer twee Britse toeristen dood door witte heroïne