Start van hoofdcontent

Stad

nl

LHBT's krijgen zelfverdedigingsles tegen homogeweld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 maart 2015, 10.03 uur · Foto: Wikimedia

Homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders kunnen volgende maand een zelfverdedigingstraining volgen tegen homogeweld. De training leert mensen hoe zij zich uit bedreigende situaties kunnen redden zonder dat er fysieke confrontatie hoeft plaats te vinden. Doel van de training is om homo's en lesbiennes weerbaarder te maken.

Reden voor het organiseren van de training is het toenemende aantal incidenten waarbij LHBT's op straat worden bedreigd of aangevallen. De training is op basis van Krav Maga, een zelfverdedigingssysteem van het Israëlisch leger. Volgens de organisatoren hoeven homo's en lesbiennes met de cursus niet langer slachtoffer te worden van zinloos geweld.

Lees ook: Taxirit eindigt in nachtmerrie voor jonge homo

De organisatie benadrukt dat LHBT's niet worden opgeleid tot commando's, maar dat zij leren hoe zij veilig thuis kunnen komen. 'Misschien met een beetje kleerscheuren, maar niet langer een weerloos slachtoffer', aldus de organisatoren.

Het seminar wordt ondersteund door het COC en ook Ellie Lust, voorzitter van het politienetwerk Roze in Blauw, staat achter de training. De training wordt gehouden op 21 maart in sporthal De Pijp.