[Video] Ajax wint met 3-1 van PSV

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 maart 2015, 23.17 uur

Ajax heeft zondag de uitwedstrijd bij PSV gewonnen (3-1). Het elftal van trainer Frank de Boer stond een groot deel van de wedstrijd onder zware druk maar sprong erg efficiënt met de kansen om.

Ricardo Kishna schoot Ajax in de dertigste minuut op voorsprong (1-0). Luuk de Jong bezorgde PSV in de 77e minuut de dikverdiende gelijkmaker. Zes minuten later schoot Lasse Schöne via het hoofd van Jürgen Locadia gelukkig raak (1-2). Anwar El Ghazi bezorgde Ajax in blessuretijd een geflatteerde 3-1-zege.

PSV verdedigt negen wedstrijden voor het einde van de competitie nog steeds een riante voorsprong van elf punten op de naaste concurrent uit Amsterdam. Als Ajax naar beneden kijkt op de ranglijst, dan ziet het de nieuwe nummer drie AZ op zes punten volgen.

abc5media_video_0

Ondanks de nederlaag voor PSV wilden veel Brabanders na afloop van de wedstrijd een handtekening van de Ajacieden. Op onderstaande video is te zien hoe onder meer Veltman en De Boer iets van de PSV-fans signeren, ook willen veel toeschouwers met de Ajax-spelers op de foto.