Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] 'Mannen die Marchano doodschoten waren geen Surinamers'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 maart 2015, 18.47 uur

De mannen die de Amsterdamse crimineel Marchano P. hebben doodgeschoten in Suriname zijn hoogstwaarschijnlijk zelf géén Surinamers.

Dat zegt Anthony Janki, verslaggever bij De Ware Tijd maandag tegen AT5. 'Geluiden doen hier de ronde dat het buitenlanders zijn. Hun handelingen doen niet vermoeden dat ze van hier zijn', stelt hij. 

Lees ook: Marchano P. geliquideerd in Paramaribo

Liquidatie

P. werd vannacht geliquideerd in een shisha lounge in Paramaribo. Hij werd in verband gebracht met de liquidatie van Najib Bouhbouh op 18 oktober 2012 in Antwerpen. Vorig jaar werd P. al eens onder vuur genomen in café De Zon in Oost, maar hij overleefde deze aanslag

Het is bepaald niet voor het eerst dat een hoofdrolspeler van een Amsterdams conflict in het buitenland wordt gedood. Zo eisten schietpartijen in onder meer Turkije en Panama recent nog 'Amsterdamse' slachtoffers.

'Hij vreesde voor zijn leven'
Ondanks het feit dat P. betrokkenheid bij de schietpartij in Antwerpen altijd ontkend heeft, vreesde hij toch voor zijn leven. 'Die beschuldiging heeft bij hem en zijn omgeving veel beroering veroorzaakt', stelt advocaat Chris Pittau. 'Ik denk dat hij realiteitszin genoeg had om zich te beseffen dat mensen het op hem of zijn naasten gemunt hadden.'

De Ware Tijd