Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Bestolen 96-jarige vrouw op sterfbed weer beroofd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 maart 2015, 14.37 uur · Foto: Damian Monsma

De hoogbejaarde vrouw die in 2011 in het nieuws kwam, omdat gefilmd was hoe ze herhaaldelijk door verzorgend personeel werd beroofd in een verpleegtehuis, is op haar sterfbed opnieuw bestolen. Dat zegt haar familie. De 96-jarige vrouw overleed in januari in Duivendrecht in een ander tehuis.

Het tehuis waar ze overleed laat weten dat bij het personeel bekend was dat de vrouw het horloge en de armband altijd om wilde, vanwege haar ervaringen met de eerdere diefstallen. Na haar dood is door de familie ontdekt dat ze de sieraden niet meer om had en dat die ook nergens meer in haar kamer lagen. Volgens vader en zoon Diekstra moet de diefstal in het uur rond haar dood in het tehuis zijn gebeurd. 

Haar schoonzoon, de hoogleraar psychologie René Diekstra, en kleinzoon en advocaat Sébas Diekstra hebben inmiddels aangifte gedaan. De spullen waren zowel financieel als emotioneel van waarde. Een gouden horloge en een gouden armband had de vrouw nog van haar man gekregen voor hun huwelijksjubileum. 

'Bijna vier jaar hebben we erover gedaan om de dader van destijds, een leidinggevende, veroordeeld te krijgen. Die veroordeling is nog maar acht weken definitief geworden', zegt René Diekstra. De nieuwe diefstal is volgens de nabestaanden dan ook erg bitter.