Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Beelden: Duo steelt duurste kaasschaaf ter wereld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 maart 2015, 16.10 uur

Het Amsterdam Cheese Museum heeft beelden aan AT5 gegeven waarop te zien is hoe twee dieven de duurste kaasschaaf ter wereld stelen. De kaasschaaf, met een waarde van 25.000 euro, werd zaterdag gestolen uit een vitrine in het museum aan de Prinsengracht.

'Het is echt secondewerk geweest. Het zijn twee jongemannen van tussen de 25 en 30 jaar oud. Ze dragen allebei een mutsje. Capuchon een beetje omhoog. Ze waren wel op de hoogte dat er camera's waren. Ze lopen niet zo open en bloot zoals ik nu in beeld ben. Het is een weloverwogen actie geweest', vertelt mede-eigenaar van het museum Edwin Seggelink.

De kaasschaaf is bezaaid met 220 diamanten en is in 2007 ontworpen door de Argentijnse ontwerper Rodrigo Otazu. De diamanten zaten om de kaasschaaf heen. 'Het was een sierlijke ring om de schaaf heen en in de ring zaten de diamanten. De ring zat er wel aan vast gesmeden, zodat je hem niet even lostrekt. Uiteindelijk zou dat lukken. Ik vrees dat dat ook misschien wel zal gebeuren. Dat ze denken; aan die schaaf hebben we niets en de ring zullen we iets mee doen.'

De gouden tip die naar de kaasschaafdieven leidt, wordt beloond met een kaaspakket en een kaasfondue.